top of page
  • Skribentens bildGöthes

Gradning, finslipning och polering av komplexa detaljer med Xebec.XEBEC har en uppbyggnad som ger avverkning och slipeffekt utan motstycke. Vid polering uppnås ytjämnhet i en klass för sig - ner till 0,1 Ra! Xebecborstens uppbyggnad av aluminiumoxid ger 60 ggr högre slipeffekt jämfört med t.ex nylonborste. Förhållandet mellan bortslipat ämne och slitage på borsten är överlägset andra slipmaterial. Teknologin är patenterad.

Gradningsborstar från XEBEC

I dag är gradningsrelaterade fel på bearbetade detaljer ett vanligt problem men med hjälp av Xebec-borsten ges nu möjlighet att undvika detta. Istället för att göra grad-momentet för hand efter själva bearbetningen kan nu gradningen göras direkt i maskinen under bearbetningen. De axiella borstarna finns i flertalet varianter och utförande beroende på kundens behov. Se mer på vår hemsida om dessa unika borstar!


NYHET! Med de automatiska hållarna kan processen göras helautomatisk då frammatningen av borsten sker automatiskt.

Operatören bestämmer frekvensen av detta moment beroende på typ av material och cykeltid. Frammatningen av nytt material kan ske med stor exakthet i steg från 50 μm (0,05 - 1 mm).
Xebecs keramiska slipstift med aluminiumoxid ger mer än 10 ggr längre livslängd än traditionella keramiska slipstift!

För punktgradning i NC-maskin/robot eller handgradning. Stiftet vars skaft är flexibelt för mjukare gradning har över 10 ggr längre livslängd än vanliga keramiska slipstift. Stiften finns som sfäriska samt cylindriska 3-5 mm och i tre olika utföranden. Samma unika materialkomposition som hos Xebecborstarna ger liknande fördelar och unik precision vid bearbetning.


För beställning eller mer information om XEBEC kontakta Göthes Teknik på010 - 483 40 80Commenti


Ring vår Order & Kundservice

bottom of page