top of page
  • Skribentens bildGöthes

BT / BTA - Kilspårssystem för CNC maskiner

BT / BTA-kilspårsystem har utvecklats för att tillverka invändiga kilspår i bottenhål eller genomgående hål för CNC-maskiner. Genom att använda BT / BTA kilspårssystem är det inte nödvändigt att byta maskin för att slutföra produktionsprocessen. Efter svarvning, fräsning, borrning, etc. är det möjligt att fortsätta utan att ta ned arbetsstycket från maskinen, vilket innebär en stor besparing i tid och pengar, och resultatet av bearbetningen blir mer exakt.

Vi föreslår två olika lösningar för invändig kilspårs bearbetning. Den första är BT-systemet, skärhållaren och skäret, som används på CNC-maskiner (svarv, fräs) med en Y-axel. Den perfekta anpassningen mellan verktygen och arbetsstycket ges av CNC-maskinens specifika egenskaper. Skärhållaren är tillgänglig med cylindrisk anslutning till maskinen, Ø25 och Ø 32. Det maximala djupet går från 30 mm till 200 mm.

Det andra systemet är BTA, tillverkat av BT-systemet skärhållare + skär och excentrisk bussning. Det här verktyget är användbart när du använder en maskin utan en Y-axel. I det här fallet är det den excentriska bussningen som garanterar den perfekta anpassningen mellan kilspårsverktyget och arbetsstycket. Justeringsfel kan korrigeras genom att vrida, medurs eller moturs, den excentriska bussningen efter hakarna som är graverade på kragen. Den excentriska bussningen finns i tre olika mått på ytterdiametern: Ø32, Ø40, Ø50. BTA kilspårssystemen, som är patenterade, är en stor nyhet inom området för CNC bearbetning




Ring vår Order & Kundservice

bottom of page